De beste designprogrammene

Selv om det finnes mange gode designprogrammer der ute, som vi har nevnt tidligere på siden, så er det noen ganger krav som ikke kan oppnås her. Dette kan for eksempel være at vi ønsker å benytte oss av spesielle filer, som for eksempel SVG eller PDF i programmet. Det kan også relatere til spesifikke operativsystemer eller nettlesere vi ønsker å operere i. Kanskje er vi mye på farten og trenger sky-tjenester også. Mest sannsynlig er det nok dog at dette relaterer til verktøyene som kommer med programmene. I gratisprogrammer får du uten tvil gode verktøy for pengene, men det er en grunn til at andre programmer koster så klart. Det er fordi disse programmene inkluderer verktøy som er mye mer kompliserte. Dersom du krever noen av disse verktøyene, så kan det være verdt å sjekke ut programmene vi skal se på her.

Affinity Designer

Affinity Designer er kanskje det beste som finnes der ute. Dets største styrke er kanskje den lave prisen, men den reflekterer absolutt ikke alle de fantastiske egenskapene. De kunne godt krevet mer for programmet, og det hadde vært mer enn verdt det for oss. Samarbeid er standarden her, og du kan se andre jobbe med deg live. Dessuten finnes alle de nyeste verktøyene her. Den eneste ulempen er at Affinity Designer verken fungerer i nettleseren, og det finnes kun til Windows og Mac. Dersom du dog har en av disse to operativsystemene, så kan den lave kostnaden på rundt kr 400 for hele programmet absolutt være verdt det!

Adobe Illustrator CC

Adobe Illustrator CC er på mange måter et av de mest anerkjente programmene i markedet. Dette programmet er nå inne i sin 22. versjon, og de har holdt på siden 1985. Dette er et kraftfullt program som enkelt kan knyttes opp til Photoshop. Igjen får du det dog kun til Windows og Mac, og verken nettleser eller andre operativsystemer kan lese dette programmet. Det er også et noe dyrt program, da det koster rundt kr 160 per måned. Er du derimot ihuga på kraft og de siste verktøyene, så kan det fort være verdt pengene for deg.

CorelDRAW Graphics Suite 2018

CorelDRAW Graphics Suite 2018 blir ofte kalt “faren av vektor design”. Det er ikke uten grunn, og dette programmet er meget populært blant Windows brukere. Det er dog her det stopper, og du får det ikke på noen andre systemer. Dessuten er det også rådyrt, ettersom du må betale for hele programmet. Det du egentlig kun skal ha er CorelDRAW. Dermed må du gjøre en vurdering på om prisen på nærmere kr 6 000 er verdt det. Dette var dog den første seriøse designapplikasjonen for Windows, og den har vært populær siden. Så dersom du besitter deres operativsystem, så kan CorelDRAW være et spennende valg.

I motsetning til gratisversjonene, så gjelder det å gjøre god research her. Kanskje kan noen programmer tilby prøveperioder, men det er slettes ikke sikkert at alle gjør det. Vær derfor varsom før du går inn for et kjøp, og les nøye gjennom våre anbefalinger!