Mac vs PC innen design

Når en skal benytte seg av designprogrammer, så er det uten tvil kraftfulle saker som skal i gang. Noen ganger aner vi ikke hvordan computeren ikke smelter når det er store mengder RAM og prosessorkrefter i gang. Godt det er vifter sier vi bare! Dette er noe som skjer alle computere, uansett hvor sterke de er. Allikevel er det viktig at din computer tåler kraften. Spesielt viktig er det for et lite designstudio som trenger at alle computere virker hele tiden. Hvis ikke betyr det store tap for bedriften fremover. Innen debatten mellom Mac og PC, så er det kanskje akkurat dette området som det diskuteres mest om. Men hva gjøre egentlig den ene bedre enn den andre, om enn noe?

Både PC og Mac har vært her i mange tiår, og vi har alle mest sannsynlig både sett og prøvd ut begge to. De er gode computere å ha på lag begge to, men de skiller seg litt. Først og fremst kommer prisen på bordet. Her får du rett og slett mer for pengene hva gjelder PC. Mange fans av Windows vil hevde at dette henger sammen med det faktum at Mac brukere kun bryr seg om design. Selv om det neppe er sant, så er faktum at Mac-en koster flere tusenlapper mer. Det finnes derimot aspekter for å rettferdiggjøre dette. Kanskje mest av alt handler dette om RAM-kapasiteten og skjermen Mac leverer. Det sies ofte på fagspråket at for å få det rette antall gigabyte RAM på en Mac, så må en gange dette med to, da i sammenligning med hva samme type RAM ville gjort på en PC. Videre må det sies at få computere kan skilte med en grafikk i det hele tatt i nærheten av det Mac kan levere. Deres Retina skjermer er rett og slett en nytelse for øyet, og til tider kan det være vanskelig i det hele tatt å se på disse uten å få et smil om munnen.

For et lite designstudio er det derfor vanskelig å velge mellom Mac og PC. På den ene siden passer Mac bedre den typen arbeid designstudio holder på med. Dette handler om at Mac-en vil kjøre bilderedigeringsprogrammer og designprogrammer på en bedre måte. På den andre siden vet vi av erfaring at PC-er mye rimeligere generelt sett. For nye bedrifter, slik som små designstudio ofte er, så gjelder det å holde kostnadene nede. Da kan det være helt essensielt å sørge for at utstyret fortsatt leverer, men ikke koster for mye. Det vil derfor være en hårfin balansegang mellom å betale de altfor store beløpene og det å faktisk anskaffe seg det riktige utstyret. Uansett hva du mener dog, så er dette to verdige kandidater i kampen om å infiltrere din hverdag!